Formule 1 hotel Lyon

Booking.com

Er zijn verschillende formule 1 hotels in en rondom Lyon Auvergne-Rhône-Alpes, zoals:

Hierdoor kan je verblijf in Lyon wel heel goedkoop worden, want de prijs voor een overnachting onderweg bedraagt rond de 30 euro.

Formule 1 hotel Lyon is onderdeel van het grote Accor hotels hotelketen en bied in Lyon dan ook het bekende recept aan van goedkope verblijf.

Goedkope verblijf op je autoroute

Je kunt makkelijk weken door de straten van Lyon lopen en het historische stad in je opnemen. Je kunt genieten van de heerlijke gerechten waar Lyon wereldberoemd om is. In een gewone hotel ben je per nacht honderden euro’s kwijt en als je er een week wil blijven, ga je zeker over de duizend euro.

Gelukkig is er de Formule 1 hotel Lyon. In deze F1 overnachtingshotel onderweg ben slechts 15 kilometer verwijdert van de stad en het kost je maar 30 euro per nacht. Voor 30 euro per nacht kun je met 2 of 3 personen op een kamer verblijven. Ze hebben namelijk kamers met 2 bedden en kamers met 3 bedden. Het derde bed is dan een stapelbed.

In de Formule 1 hotel Lyon heb je alles wat je nodig hebt, namelijk een bed en gratis internet. In de ochtend kun je onbeperkt ontbijten voor 3 euro per persoon. Je kunt daarna richting de stad vertrekken en genieten van alles wat Lyon te bieden heeft.

Een kleine nadeel is wel dat je bij een F1 hotel de badkamer en toilet moet delen. Die vind je namelijk niet op de kamers, maar die zitten op elke verdieping en moeten met andere gasten gedeeld worden.

Historische stad

Lyon stad, snelweg A7

Lyon is een historische stad en het bestaat al eeuwen. Het is dan ook 1 van de oudste steden in de wereld die er nog staat. Het werd door de Romeinen gebouwd om als de hoofdstad van Gallië te dienen. Gallië was de benaming voor de veroverde gebieden in het westen van Europa. Het bestond uit F1 Frankrijk, België en delen van Nederland, F1 Duitsland en Zwitserland. Het diende dan ook een paar eeuwen als de hoofdstad van het Romeinse Rijk in west Europa, totdat het rijk uiteindelijk viel. Helaas zijn veel oude gebouwen en monumenten gesloopt door de Fransen zelf, doordat Lyon aan de kant van het koningshuis stond tijdens de Franse revolutie.

Een paar gebouwen uit de Romeinse Rijk hebben het wel overleeft, zoals de ruïnes van een Romeinse theater en er is ook een museum waar dingen uit de Romeinse tijd worden tentoongesteld. In het historische Lyon staan nog wel veel oude gebouwen, maar die zijn wel allemaal na de val van het Romeinse Rijk gebouwd. Zo staat er het wereldberoemde basiliek Notre-Dame de Fourvière. Het historische deel van Lyon staat dan ook op de Unesco werelderfgoedlijst en je hebt werkelijk weken nodig om alles in de stad goed te zien.